http://glutenfree.com.pl/
Nasze produkty oraz surowce, z których powstają są systematycznie
badane w kierunku mikrobiologicznym i fizykochemicznym w laboratorium
wewnętrznym oraz zewnętrznych laboratoriach akredytowanych. Duży nacisk
stawiany jest na surowce zawierające alergeny, a w szczególności gluten.
W związku z tym prowadzone są badania weryfikujące wszystkie etapy
procesu technologicznego.
Powyższe aspekty pozwalają nam na rozszerzenie rynku zbytu,
zawieranie nowych kontraktów, a także, co jest dla nas najważniejsze
uznanie odbiorców
Firma Ultraeuropa Sp.Z O.O. została założona w 2003 r. z zamiarem
stworzenia nowoczesnej piekarni bezglutenowej. Do końca 2004 roku
następowała sukcesywna rozbudowa zakładu, efektem, czego w grudniu tegoż
roku została uruchomiona pierwsza produkcja w piekarni o
najnowocześniejszych rozwiązaniach wśród wszystkich europejskich
piekarni produkujących żywność bezglutenową
Nowe zaplecze produkcyjne zostało zrealizowane wg rozwiązań
projektowych zapewniających bezpieczny przepływ surowców, produktów oraz
ludzi. Poprzez liczne zabezpieczenia, rozwiązania architektoniczne oraz
zaangażowanie i świadomość personelu zapewniono największą jakość oraz
całkowite bezpieczeństwo produktów.
Początkowa produkcja jednego asortymentu aktualnie rozwinęła się do
kilkudziesięciu, co w konsekwencji determinuje ciągły wzrost ilości
zatrudnionego personelu.
Sztab projektowy naszego zakładu pracuje nad wdrażaniem kolejnych
produktów, które podbijają rynki zarówno krajowe jak i zagraniczne.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych odbiorców firma Ultraeuropa
zapewnia szeroki asortyment bezglutenowych wyrobów piekarniczych oraz
cukierniczych. Z uwagi na fakt, iż docelowym odbiorca produktów są
ludzie z niedyspozycjami wywołanymi celiakią przykładamy ogromną wagę do
jakości oraz bezpieczeństwa żywności.
Kadrę firmy stanowi wykwalifikowany personel, który czuwa nad bezpieczeństwem całego procesu produkcyjnego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz