sobota, 12 kwietnia 2014

Smak życia

http://glutenfree.com.pl/


Nasze produkty oraz surowce, z których powstają są systematycznie badane w kierunku mikrobiologicznym i fizykochemicznym w laboratorium wewnętrznym oraz zewnętrznych laboratoriach akredytowanych. Duży nacisk stawiany jest na surowce zawierające alergeny, a w szczególności gluten. W związku z tym prowadzone są badania weryfikujące wszystkie etapy procesu technologicznego.
Powyższe aspekty pozwalają nam na rozszerzenie rynku zbytu, zawieranie nowych kontraktów, a także, co jest dla nas najważniejsze uznanie odbiorców
Firma Ultraeuropa Sp.Z O.O. została założona w 2003 r. z zamiarem stworzenia nowoczesnej piekarni bezglutenowej. Do końca 2004 roku następowała sukcesywna rozbudowa zakładu, efektem, czego w grudniu tegoż roku została uruchomiona pierwsza produkcja w piekarni o najnowocześniejszych rozwiązaniach wśród wszystkich europejskich piekarni produkujących żywność bezglutenową

Nowe zaplecze produkcyjne zostało zrealizowane wg rozwiązań projektowych zapewniających bezpieczny przepływ surowców, produktów oraz ludzi. Poprzez liczne zabezpieczenia, rozwiązania architektoniczne oraz zaangażowanie i świadomość personelu zapewniono największą jakość oraz całkowite bezpieczeństwo produktów.
Początkowa produkcja jednego asortymentu aktualnie rozwinęła się do kilkudziesięciu, co w konsekwencji determinuje ciągły wzrost ilości zatrudnionego personelu.
Sztab projektowy naszego zakładu pracuje nad wdrażaniem kolejnych produktów, które podbijają rynki zarówno krajowe jak i zagraniczne.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych odbiorców firma Ultraeuropa zapewnia szeroki asortyment bezglutenowych wyrobów piekarniczych oraz cukierniczych. Z uwagi na fakt, iż docelowym odbiorca produktów są ludzie z niedyspozycjami wywołanymi celiakią przykładamy ogromną wagę do jakości oraz bezpieczeństwa żywności.
Kadrę firmy stanowi wykwalifikowany personel, który czuwa nad bezpieczeństwem całego procesu produkcyjnego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz