Żywność Bezglutenowa: producent i dystrybutor
Firma Saluteo została założona przez zespól
specjalizujący się w technologiach produkcji bezglutenowej. Obserwacje
rynku zbytu produktów bezglutenowych oraz udział w licznych
konferencjach oraz targach organizowanych przez stowarzyszenia ludzi
chorych na celiakię, a także wieloletnie doświadczenie zarządu
w międzynarodowej produkcji artykułów specjalnego przeznaczenia
żywieniowego, wpłynęły na podjęcie decyzji o otwarciu dedykowanej firmy,
której linie technologiczne zostały zaprojektowane w taki sposób, aby
całkowicie zabezpieczyć różnorodny wachlarz produktów bezglutenowych
przed wzajemnym zanieczyszczeniem alergenami pokarmowymi.
Nazwa firmy pochodzi z łaciny Salutem - Dla zdrowia.
Żywność bezglutenowa jaką Państwu dostarczamy jest nie tylko
bezpieczna, zdrowa, ale również zaspakajającą najwybredniejsze
podniebienia.
Naszym celem jest dotarcie do klienta na diecie bezglutenowej - do
każdego miejsca i o każdej porze. Poprzez nasze działania marketingowe
chcemy sprawić, aby Państwa życie było łatwe, nie tylko w miejscu
zamieszkania, ale także w podroży, hotelu czy restauracji.
Specjalizujemy się w produkcji oraz dystrybucji wyrobów piekarniczych
oraz ciastkarskich. Nasz żywność bezglutenowa kierowana jest do
wszystkich konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy,
soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów.
Wielokrotne kontakty z klientem polskim oraz zagranicznym pozwoliły na
stworzenie takiego profilu produkcji, aby zaspokoić wymagania coraz
szerszej rzeszy konsumentów z alergiami pokarmowymi, toteż składy
produktów wolnych od alergenów zostały skomponowane w taki sposób, aby
każdy konsument mógł wybrać coś dla siebie.
Wszystkie produkty piekarnicze oraz ciastkarskie nie posiadają w swoim
składzie surowców zawierających gluten. Ponadto nasz żywność
bezglutenowa jest stworzona dla klienta który ma możliwość dodatkowego
wyboru produktów bez jaj, soi , mleka, laktozy, orzechów.
Misja Saluteo została oparta o długoletnie doświadczenie zarządu nowej
firmy w zakresie produkcji pieczywa bezglutenowego czy innej żywności
bezglutenowej a także niskobiałkowej. Wiemy z jakimi problemami borykają
się nasi klienci, dlatego też główny nacisk naszej działalności
położony jest na jakość i bezpieczeństwo produktu. Od momentu
rozpoczęcia projektu fabryki wdrażaliśmy technologię oraz system
zarządzania w oparciu o normy bezpieczeństwa żywności BRC, IFS oraz ISO
22 000. Jesteśmy przekonani, że tylko takie podejście procesowe jest
w stanie uczynić naszą produkcję atrakcyjną dla konsumenta.
Misja Saluteo
PRACUJEMY TAK ABY NASZ KLIENT BYŁ ZAWSZE ZADOWOLONY.Cele Saluteo:
- ZAGWARANTOWANE BEZPIECZEŃSTWO CZYSTOŚCI PRODUKTU- ŻYWNOŚĆ BEZGLUTENOWA NAJWYŻSZEJ JAKOSCI
- SZEROKI ASORTYMENT „SMAKÓW ŚWIATA”
- CZYSTA ETYKIETA
Realizacja celów poprzez...
Nasza misja dokonuje się poprzez realizację wyznaczonych sobie celów.
Bezpieczeństwo produktu jest gwarantowane poprzez nowoczesną
infrastrukturę produkcyjną, przeszkolony personel a także liczne badania
surowców i gotowych produktów w akredytowanych laboratoriach. Wysoka
jakość i różnorodność oferowanych smaków, powoduje, iż klient zapomina
o swojej chorobie, chętnie dzieląc się swoim pieczywem bezglutenowym
z przyjacielem. Odbiorca nie musi analizować z uwagą etykiet naszych
produktów bezglutenowych, ponieważ używamy naturalnych składników, wciąż
podążając za nowymi odkryciami światowej technologii. Nasze produkty
stanowią doskonały kompromis tradycyjnego smaku i innowacyjnej
produkcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz