sobota, 12 kwietnia 2014

Saluteo

http://www.saluteo.pl/



Żywność Bezglutenowa: producent i dystrybutor

Firma Saluteo została założona przez zespól specjalizujący się w technologiach produkcji bezglutenowej. Obserwacje rynku zbytu produktów bezglutenowych oraz udział w licznych konferencjach oraz targach organizowanych przez stowarzyszenia ludzi chorych na celiakię, a także wieloletnie doświadczenie zarządu w międzynarodowej produkcji artykułów specjalnego przeznaczenia żywieniowego, wpłynęły na podjęcie decyzji o otwarciu dedykowanej firmy, której linie technologiczne zostały zaprojektowane w taki sposób, aby całkowicie zabezpieczyć różnorodny wachlarz produktów bezglutenowych przed wzajemnym zanieczyszczeniem alergenami pokarmowymi.
Nazwa firmy pochodzi z łaciny Salutem - Dla zdrowia.  Żywność bezglutenowa jaką  Państwu dostarczamy jest nie tylko bezpieczna, zdrowa, ale również zaspakajającą najwybredniejsze podniebienia.
Naszym celem jest dotarcie do klienta na diecie bezglutenowej - do każdego miejsca i o każdej porze. Poprzez nasze działania marketingowe chcemy sprawić, aby Państwa życie było łatwe, nie tylko w miejscu zamieszkania, ale także w podroży, hotelu czy restauracji.
Specjalizujemy się w produkcji oraz dystrybucji wyrobów piekarniczych oraz ciastkarskich. Nasz żywność bezglutenowa kierowana jest do wszystkich konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy, soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów.
Wielokrotne kontakty z klientem polskim oraz zagranicznym pozwoliły na stworzenie takiego profilu produkcji, aby zaspokoić wymagania coraz szerszej rzeszy konsumentów z alergiami pokarmowymi, toteż składy produktów wolnych od alergenów zostały skomponowane w taki sposób, aby każdy konsument mógł wybrać coś dla siebie.
Wszystkie produkty piekarnicze oraz ciastkarskie nie posiadają w swoim składzie surowców zawierających gluten. Ponadto nasz żywność bezglutenowa jest stworzona dla klienta który ma możliwość dodatkowego wyboru produktów bez jaj, soi , mleka, laktozy, orzechów.
Misja Saluteo została oparta o długoletnie doświadczenie zarządu nowej firmy w zakresie produkcji pieczywa bezglutenowego czy innej żywności bezglutenowej a także niskobiałkowej. Wiemy z jakimi problemami borykają się nasi klienci, dlatego też główny nacisk naszej działalności położony jest na jakość i bezpieczeństwo produktu. Od momentu rozpoczęcia projektu fabryki wdrażaliśmy technologię oraz system zarządzania w oparciu o normy bezpieczeństwa żywności BRC, IFS oraz ISO 22 000. Jesteśmy przekonani, że tylko takie podejście procesowe jest w stanie uczynić naszą produkcję atrakcyjną dla konsumenta.


Misja Saluteo

PRACUJEMY TAK ABY NASZ KLIENT BYŁ ZAWSZE ZADOWOLONY.


Cele Saluteo:

- ZAGWARANTOWANE BEZPIECZEŃSTWO CZYSTOŚCI PRODUKTU
- ŻYWNOŚĆ BEZGLUTENOWA NAJWYŻSZEJ JAKOSCI
- SZEROKI ASORTYMENT „SMAKÓW ŚWIATA”
- CZYSTA ETYKIETA


Realizacja celów poprzez...

Nasza misja dokonuje się poprzez realizację wyznaczonych sobie celów.
Bezpieczeństwo produktu jest gwarantowane poprzez nowoczesną infrastrukturę produkcyjną, przeszkolony personel a także liczne badania surowców i gotowych produktów w akredytowanych laboratoriach. Wysoka jakość i różnorodność oferowanych smaków, powoduje, iż klient zapomina o swojej chorobie, chętnie dzieląc się swoim pieczywem bezglutenowym z przyjacielem. Odbiorca nie musi analizować z uwagą etykiet naszych produktów bezglutenowych, ponieważ używamy naturalnych składników, wciąż podążając za nowymi odkryciami światowej technologii. Nasze produkty stanowią doskonały kompromis tradycyjnego smaku i innowacyjnej produkcji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz